Lipid Control Plus na vysoký cholesterol – vyplatí se používat?

Share




Při mé poslední návštěvě u svého rodinného lékaře jsem se dozvěděl o celostátním programu prevence onemocnění srdce a oběhového systému. V rámci tohoto programu jsem provedl dostupné testy. Ukázalo se, že mám učebnicový tlak, ale příliš vysoký cholesterol. Zatím nemám důvod k panice, ale musím to mít na paměti. tak co mám dělat? Internetový průzkum a během něj vidím informace o doplňku Lipid Control Plus. Vyplatí se kupovat? Trochu váhám, ale třeba to využiju. Za chvíli vám řeknu proč.

Obsah

  • Co je Lipid Control Plus?
    • Proč se vyplatí blokovat LDL cholesterol?

  • Lipid Control Plus – akce
  • Složky Lipid Control Plus
    • Působení nejdůležitějších složek Lipid Control Plus

    • Super extrakt z olivového ovoce
    • Klobouk se slaměnkou pro zdravá játra
    • Nenahraditelná kurkuma
  • Jak snížit hladinu cholesterolu přirozeně?
    • Dieta na snížení cholesterolu

  • Fyzická aktivita a hladina cholesterolu
  • souhrn

Co je Lipid Control Plus?

Lipid Control Plus je inovativní doplněk výživy založený na přírodních složkách, které přispívají ke snížení hladiny cholesterolu a blokují přístup LDL cholesterolu do krve. Produkt byl vytvořen pro lidi, kteří chtějí pečovat o své zdraví regulací hladiny lipidů. Má poskytovat komplexní podporu při udržování správné lipidové rovnováhy organismu.

Proč se vyplatí blokovat LDL cholesterol?

Zde si myslím, že stojí za pokus stručně vysvětlit problematiku cholesterolu. Možná už víte, že v lidském těle jsou dvě frakce této látky. LDL a HDL cholesterol. Jedno je dobré a druhé špatné. Osobně jsem měl vždy obrovský problém zapamatovat si, který cholesterol je který, ale vysvětluji to takto:

  • LDL z prvního písmene znamená cholesterol pro „likvidaci“
  • HDL – od prvního písmene zkratky je to cholesterol, který může být „Holded“.

Tak jednoduché to samozřejmě není. Rovnováha je to, co je pro tělo zdravé. I v tomto případě je tedy nutná zdravá rovnováha.

Předpokládá se, že celkový cholesterol by neměl překročit 200 mg/dl. Frakce HDL by měla být 40 až 50 mg/dl. Tato vyšší hodnota platí pro ženy.

Podrobné vysvětlení, včetně norem pro jednotlivé věkové skupiny a pohlaví, naleznete na této stránce.

A teď trocha teorie:

HDL cholesterol (High-Density Lipoprotein) a LDL cholesterol (Low-Density Lipoprotein) jsou dva hlavní typy cholesterolu nacházející se v našem těle. Rozdíl mezi nimi spočívá v jejich funkcích a účincích na zdraví.

HDL cholesterol, nazývaný „dobrý“ cholesterol, má příznivý vliv na zdraví srdce. HDL pomáhá odstraňovat přebytečný špatný cholesterol z tkání a transportuje ho do jater, kde se zpracovává a vylučuje z těla. Vysoké hladiny HDL cholesterolu jsou žádoucí, protože mohou chránit před rozvojem kardiovaskulárních onemocnění.

LDL cholesterol, nazývaný „špatný“ cholesterol, má tendenci se hromadit na stěnách tepen, čímž vzniká tzv dlaždice. To vede ke zúžení krevních cév a zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Vysoký LDL cholesterol je špatný pro zdraví srdce.

Čím vyšší je tedy hladina HDL cholesterolu a čím nižší hladina LDL cholesterolu, tím lépe pro zdraví srdce. Správná rovnováha mezi těmito dvěma typy cholesterolu je důležitá pro celkové zdraví a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Lipid Control Plus – akce

Složky Lipid Control Plus mají pomoci nejen při snižování hladiny špatného cholesterolu (LDL, který je potřeba odstranit, vzpomínáte?). Navíc podporují správnou funkce jater, který je důležitý pro metabolismus lipidů. Jejich účinky také přispívají ke zdraví srdce, chrání před rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Navíc mohou zabránit nadměrné hromadění tukůcož je zvláště důležité pro udržení zdravé tělesné hmotnosti a vyhýbání se nadváze.

Složky Lipid Control Plus

Abych si ověřil, zda má doplněk skutečně slibovaný potenciál (alespoň potenciál, protože účinky se vždy projeví při praní), vždy se podívám na seznam složek. Tady to vypadá opravdu dobře (viz štítek níže).

Jak jednotlivé ingredience fungují? Vysvětluji pod štítkem.

Působení nejdůležitějších složek Lipid Control Plus

Seznam ingrediencí Lipid Control Plus je poměrně dlouhý, proto jsem se rozhodl, že nebudu podrobně popisovat, jak každá z nich funguje. Už jen proto, že bych asi vytvořil dlouhý a ne nutně lehce stravitelný esej. Působení složek poměrně dobře popisuje výrobce na oficiálních stránkách přípravku, které >> najdete zde (klikněte). Níže uvádím jen ty nejzajímavější a na první pohled nejzáhadnější ingredience.

Super extrakt z olivového ovoce

Oli-Ola™ je speciální extrakt z plodů olivy evropské s botanickým názvem Olea europea L. Získává se z různých olivovníků rostoucích v jižním Středomoří. Hlavní složkou Oli-Ola™ je hydroxytyrosol, což je silný antioxidant. Tato přírodní sloučenina má velmi příznivé vlastnosti pro zdraví kardiovaskulárního systému. Studie ukázaly, že hydroxytyrosol může také pomoci chránit částice LDL (nazývané „špatný“ cholesterol) před oxidačním stresem.

Oli-Ola™ může pomoci udržovat zdraví srdce a celkovou rovnováhu lipidů v těle.

Klobouk se slaměnkou pro zdravá játra

Hepure™ je inovativní kombinace výtažků z květů klokanky vonné (Syzygium aromaticum) a helichrysum italské (Helichrysum italicum).. Tato speciální složka příznivě působí na játra, poskytuje jim ochranu a podporu.

Díky svým hepatoprotektivním vlastnostem podporuje Hepure™ detoxikační procesy v těle, které pomáhá odstraňovat toxiny a škodlivé látky. Tato složka má navíc antioxidační účinek, což znamená, že chrání jaterní buňky před škodlivými volnými radikály, které mohou způsobit poškození a oxidační stres.

Kromě toho Hepure™ aktivuje speciální nutrigomický mechanismus, jehož cílem je zvýšit kódování exprese specifických genů v játrech, zejména dráhy Nrf2. Vede to k posílení antioxidační obrany jaterních buněkdíky čemuž se tento orgán dokáže lépe vyrovnat s působením vnějších i vnitřních faktorů, které mohou ovlivnit jeho fungování.

Nenahraditelná kurkuma

Curcumin C3 Complex® je extrakt získaný z oddenku kurkumy, botanicky známé jako Curcuma longa.. Složení této složky bylo speciálně standardizováno tak, aby obsahovalo celých 85 % kurkuminoidů, díky čemuž je mimořádně účinná.

Díky Curcumin C3 Complex® je podporována sekrece žaludečních šťáv, což má příznivý vliv na trávicí procesy. Podporuje také správnou činnost střev, pomáhá udržovat zdravý trávicí systém.

Vědecké výzkumy dokazují, že kombinace Curcumin C3 Complex® s BioPerine® (přítomný také v kapslích Lipid Control Plus) přispívá ke snížení hladiny non-HDL a Lp(a) cholesterolu. Zajímavé je, že také zvyšuje hladinu HDL, tedy „dobrého“ cholesterolu, a zlepšuje jeho funkčnost.

Díky vlastnostem Curcumin C3 Complex® je tento extrakt cennou dietní složkou, která podporuje naše kardiovaskulární zdraví a celkovou rovnováhu lipidů v těle. Je to přírodní přísada, která pomáhá pečovat o srdce a oběhový systém, což je nesmírně důležité pro naši dobrou kondici a pohodu.

To je všechno v pořádku, ale je možné snížit hladinu cholesterolu přirozeně?

Jak snížit hladinu cholesterolu přirozeně?

Byla bych ráda, kdybych napsala, že stačí dlouhodobě užívat suplement a LDL cholesterol (ten, který je potřeba vyloučit – pamatuj :)) klesne. Bohužel, jak říkával můj synovec, „v životě není léto“ a já dobře vím, že suplementace nestačí.

Ani změna jídelníčku v mnoha případech rozhodně nestačí. Zeptal jsem se na to svého rodinného lékaře, kterému v lékařských záležitostech věřím víc než komukoli jinému. Můj lékař řekl, že změnou stravy můžete snížit cholesterol asi o 10% a to je vše. Je snadné si představit, že při hladinách cholesterolu v řádu stovek (300, 400 a více) mg/dl těchto deset procent rozhodně nestačí.

Přesto se dieta rozhodně vyplatí. A co ještě? Vše stručně vysvětluji níže.

Dieta na snížení cholesterolu

Nebyl bych to sám, kdybych nehledal šířeji na internetu a nehledal údaje o dietě na snížení cholesterolu. Ukázalo se, že ano – rodinný lékař měl určitě pravdu, ale tyto Snížení o 10 % znamená snížení příjmu nasycených tuků. Příslušné informace jsem našel na stránkách Národního centra nutriční osvěty Národního ústavu hygieny >>> zde se podrobně dočtete o tom, jaký vliv může mít správně sestavená strava na cholesterol.

Z přečtení článku výše. Na webu jsem zjistil, že:

Konzumace 2 gramů rostlinných sterolů nebo stanolů denně může snížit hladinu LDL cholesterolu přibližně o 10 %.

To mě přimělo přejít z másla na margarín ProActiv, ten je v nejbližší prodejně nejčastěji dostupný, ale pokud vím, existují i ​​jiné margaríny s odpovídajícími vlastnostmi.

Je to tak: chcete-li do svého jídelníčku zavést zdravý margarín snižující cholesterol, vyberte si takový, který obsahuje výše uvedené. steroly nebo stanoly.

Dalším dietním krokem je zavedení suplementace snižující cholesterol. Výběr doplňků, které ovlivňují hladinu cholesterolu, je obrovský. Jedním z nich je název > Lipid Control Plus (klikněte), o něco dražší než typické doplňky z lékáren, ale mnohem lepší než naprostá většina z nich.

Fyzická aktivita a hladina cholesterolu

Fyzická aktivita zlepšuje všechny životně důležité parametry. Toto tvrzení nelze zpochybnit. Pro zlepšení hladiny cholesterolu se tedy rozhodně vyplatí cvičit.

Jaký druh cvičení je nejlepší? Dříve jsem si myslel, že HIIT bude nejvhodnější varianta, ale po rozboru závěrů dosud provedeného výzkumu jsem zjistil, že na typu tréninku až tak nezáleží. Jen je potřeba cvičit.

Pokud se chcete do tématu ponořit hlouběji, doporučuji přečíst si tyto články na PubMed (klikněte).

souhrn

Myslím si, že pokud jde o hladinu cholesterolu, určitě stojí za to zkusit ji přirozeně snížit. O statinech jsem četl spoustu špatných věcí, takže se budu držet této přirozené cesty. Samozřejmě se o statinech dozvím něco více a určitě se s vámi o své lehce osvěžené poznatky podělím. Pokud to však není nutné, raději se jim vyhýbám.

Cholesterol se opravdu vyplatí dostat pod kontrolu. Jak řekl můj rodinný lékař – kdyby to nebylo škodlivé, lidé by na to neumřeli. A v tomto případě věřím doktorovi. Budu si hlídat hladinu cholesterolu a i vám doporučuji opatrnost.

A pokud jde o Lipid Control Plus – myslím, že rozhodně stojí za to tento doplněk vyzkoušet. Určitě to neuškodí a může to hodně pomoci.

Více informací o Lipid Control Plus naleznete na >>> této webové stránce (klikněte).