Účinný spalovač tuků pro profesionály, amatéry i ženy

Share


Nejlepším spalovačem tuků je cvičení, které se ale často ukáže jako nedostatečná pomoc. Dobrý a účinný spalovač tuků (suplement) se bude hodit každému, kdo chce rychle zredukovat tělesný tuk. A každý, kdo to s formováním štíhlé, vysportované postavy myslí vážně, dříve či později sáhne po spalovačích tuků.

Dovolím si hned rezervovat, že v tomto článku budu hovořit o spalovačích tuků určených co nejširšímu okruhu lidí. Nechci se omezovat pouze na profesionály nebo intenzivně trénující sportovce, protože průměrní lidé počítají s pomocí spalovačů ještě více.

Naštěstí existuje alespoň jeden produkt, který mohou používat obě skupiny: profesionálové i amatéři. Úspěšně pomůže i ženám a dívkám. Protože nejlepší spalovače nejsou jen pro muže!

Jsou spalovače tuků dobrou volbou pro lidi, kteří chtějí zhubnout?

Ano, je to dobrá volba pro každého. Lidé bojující s nadváhou by měli dbát na co nejrychlejší redukci tukové tkáně, a přestože je to možné třemi způsoby, urychlení spalování bude v každém případě fungovat dokonale.

Některé hořáky toho umí mnohem víc. Kromě snížení tělesného tuku mohou zlepšit tréninkový výkon, snížit chuť k jídlu a snížit množství kalorií vstřebaných s jídlem. Takové hořáky jsou perfektní volbou. A pokud jsou univerzální, to znamená, že je může používat doslova každý, můžete takovou pomoc úspěšně využít.

Co jsou spalovače tuků?

Jak už název napovídá, jedná se o přípravky, které urychlují spalování tuků. Způsobují, že tělo při cvičení nejprve využije zásoby nahromaděné v tukové tkáni. Bez takové podpory se nejprve spalují sacharidy a tuková tkáň se obtížně pohybuje. Ve skutečnosti fungují spalovače tuků třemi způsoby: rozkládají tukovou tkáň, přeměňují ji na energii a zvyšují metabolismus.

Jaké ingredience spalují tuky

Mezi nejoblíbenější spalovače tuků patří guarana (kofein), zelená káva a L-karnitin. Tyto složky se objevují ve většině suplementů, ale nejsou to nejúčinnější spalovače.

Mezi nejúčinnější (nejsilnější) spalovače tuků, které jsou dostatečně bezpečné, aby je mohl používat kdokoli, patří:

  • synefrin,
  • kapsaicin,
  • malinové ketony,
  • HCA,
  • forskolin.

Tyto látky pocházejí z: hořkých pomerančů, feferonek, malin, kambodžské garcinie a indické kopřivy.

Všechny tyto ingredience plus několik dalších stejně důležitých ingrediencí, které určují účinnost spalování a hubnutí, najdete ve výrobku Fast Burn Extreme.

Kdy je spalovač tuků účinný?

Na rozdíl od ujištění některých výrobců žádný přípravek nezaručuje hubnutí bez námahy. Navíc spalovače tuků jako jediný prvek hubnutí jsou zcela neúčinné. Jejich působení se aktivuje při fyzické zátěži. Urychlují spalování tuků, čímž zesilují účinky tréninku. Bez fyzické aktivity není možné změnit postavu. Důležitá je také správná strava, která by měla obsahovat hodně bílkovin a zdravých tuků. To však neznamená, že takové doplňky mohou užívat pouze profesionální sportovci. Takovou podporu se vyplatí využít i při rekreačním tréninku třikrát týdně. Spalovače tuků pomáhají zejména zbavit se tukové tkáně z obtížných částí těla. U žen jsou to především stehna, hýždě a břicho.

Kdy nepoužívat spalovače tuků?

Úplný seznam kontraindikací je vždy k dispozici v příbalovém letáku. Tento typ doplňků by však neměly užívat těhotné či kojící ženy, děti a mladiství a také lidé se sklony k depresím. Kontraindikacemi mohou být také hypertenze a intolerance kofeinu.

Účinky dobrého spalovače tuků

Dobrý hořák není jen hořák. Účinky jeho působení se znásobí tím, že například Fast Burn Extreme ovlivňuje fyziologii minimálně na několika úrovních.

A ano, můžete se spolehnout na to, že díky výše zmíněnému doplňku:

  • váš metabolismus se zrychlí a tuková tkáň se bude spalovat mnohem rychleji,
  • nebudete absorbovat tolik kalorií z jídla,
  • budete jíst méně, protože vaše chuť k jídlu bude stabilizovaná na zdravé úrovni,
  • budete mít více energie na zintenzivnění nebo zahájení tréninku,
  • během tréninku spálíte více kalorií,
  • zlepší se i vaše nálada, což zvýší vaši motivaci.

Jsou spalovače tuků bezpečné?

Hodně lidí se mě na to ptá. Zdá se, že stále věříme, že spalovače tuků jsou nějaké super silné látky, které mohou používat pouze profesionálové.

To není pravda.

Ano, existují speciální kompozice určené pro pokročilé sportovce a pokročilé uživatele. Ti, kteří znají svá vlastní těla a vědí něco o fyziologii. Tito lidé si, alespoň teoreticky, mohou dovolit více.

Faktem také je, že ještě před pár lety se na trhu objevily látky, které bychom dnes spíše než spalovače označili za legální high – tyto látky nebyly bezpečné.

Suplementový průmysl, zejména ten, který své produkty oslovuje širokou veřejnost (mnoho lidí, ne nutně s odpovídajícími znalostmi a přípravou), vyrábí převážně přírodní doplňky.

Tyto přírodní spalovače tuků jsou většinou bezpečné. Ingredience, které v nich najdete, se dají najít i v přírodě. A pokud se nerozhodnete spolknout celé balení najednou, takové doplňky vám pravděpodobně neublíží.

Je tu však jedna věc – můžete mít alergii. Bohužel se často setkáváme s alergií na přírodní složky. Před nákupem jakéhokoli doplňku si proto vždy zkontrolujte, zda neobsahuje nějaké látky, na které jste alergičtí.

Chci také upozornit na lidi, kteří špatně reagují na kávu – drtivá většina na trhu dostupných spalovačů tuků obsahuje kofein. Pokud špatně reagujete na kávu, měli byste se pravděpodobně vyhnout kofeinu. Proto pro vás takové spalovače tuků bohužel nejsou dobré doplňky.

Nežádoucí účinky používání spalovačů tuků

Pokud si vyberete kvalitní osvědčený spalovač tuků a budete jej používat v souladu s doporučeními výrobce, nebudete se bát vedlejších účinků. Největší hrozbou jsou alergeny, které jsem zmínil výše.

Na druhou stranu musíte také vědět, že látky spalující tuky, i ty přírodní, mohou mít na tělo tak silný dopad, že se jim budete muset nějakým způsobem přizpůsobit.

Může se vám zvýšit krevní tlak a tělesná teplota a můžete pociťovat hyperaktivitu – zvláště zpočátku. Pokud jsou tyto příznaky příliš intenzivní, i když zvolíte opravdu účinný spalovač, je lepší se ho vzdát a rozhodně omezit přijímané množství. Pokud například výrobce doporučuje dvě kapsle denně – užívejte pouze jednu, mělo by to zmírnit případné nepříjemné příznaky.

Moje zkušenost však ukazuje, že takové jevy, pokud se objeví, jsou způsobeny používáním velmi pokročilé a výkonné spalovače tuků určeno pro profesionály.