Doplňky k sochařskému výcviku

Share




Tvarování svalů je velmi těžká námaha, která vyžaduje oběti. Při nácviku sochařství byste měli vzít v úvahu školení, které je nutné provádět až šestkrát týdně. Těmto cvikům lze ale pomoci užíváním vhodných doplňků. Doplňky k sochařskému výcviku jsou velmi oblíbené a zvládne je každý muž.

O výcviku na sochařství

Modelovací cvičení byste měli provádět dva dny v týdnu a věnovat pozornost procvičení každé svalové skupiny. Tento trénink je jednou z nejtěžších forem sportu, která vyžaduje systematičnost a často i hodně odříkání. Protože jedině tak můžete dosáhnout svého vysněného cíle.

Trénink sochařství, na rozdíl od hromadného tréninku by měl být docela krátký, ale o něco intenzivnější. Mezi jednotlivými sériemi si můžete udělat krátké přestávky v délce jedné minuty. Je velmi důležité, abyste se postarali o diverzifikaci cvičení, která provádíte. Toho lze dosáhnout zvýšením počtu „izolovaných“ cvičení. Můžete provádět například mušky vleže, cvičení na posilovacích strojích nebo překračování kabelů. Někteří lidé používají tzv. „super sestavu“, která zahrnuje provádění více než tří cviků na stejnou svalovou partii – a v co nejkratších časových intervalech.

Pro mnohem větší svalové skupiny můžete udělat 9 nebo 12 sérií a pro trochu menší 7 až 10 sérií. Každá série by se měla skládat z 10 nebo 12 opakování. Prospěšným řešením je také aerobní cvičení, např. stepper, kolo, běžecký pás. Měly by být provedeny ihned po dokončení skutečného školení. Aerobní trénink nesmí trvat déle než šedesát minut; minimální délka tohoto školení je 30 minut. Takto postavená sochařská příprava, stejně jako obětavost cvičící osoby, nám dává velké záruky úspěchu; poskytuje efektivní a rychlé výsledky.

Zde jsou pravidla pro správný sochařský trénink. Za prvé, zatížení by mělo být až 50 procent maximálního zatížení. Za druhé, trénink by měl být intenzivní a zároveň krátký. Přestávky mezi jednotlivými sezeními by zase neměly být delší než jedna minuta. Kromě toho jsou důležité různé cviky, jejichž opakování bude přibližně 10x.

Trénink sochařství – které doplňky jsou nejlepší?

V průběhu celého tvarovacího tréninkového cyklu hrají velmi důležitou roli suplementy s vysokým obsahem bílkovin a ty s nízkým obsahem tuku – syrovátkové bílkoviny a aminokyseliny. Navíc se osvědčují jako dobrá pomůcka při tréninku spalovače tuků a možná L-karnitin. Zajišťují redukci svalové hmoty během každého cyklu antikatabolika – BCAA a HMB.

V první řadě se doporučují na podporu sochařského výcviku proteinové doplňky. Skládají se z různých kombinací proteinů. Složení tohoto typu přípravků zahrnuje mimo jiné proteinový izolát, syrovátku, mléčný protein, vaječný bílek a sójový protein. Při výběru proteinového doplňku byste měli vzít v úvahu složení a obsah aminokyseliny – je třeba věnovat zvláštní pozornost exogenní aminokyseliny. Kromě těchto složek jsou důležitými složkami proteinových doplňků vitamíny a esenciální mikro- a makroprvky. Tento typ suplementu můžeme použít vždy, když nejsme schopni zajistit tělu dostatečné množství bílkovin z potravy. Proteinové doplňky by se nemělo užívat bezprostředně před nebo těsně po jídle (zejména maso), protože tělo nevstřebá tak velké množství bílkovin najednou.Byl pro vás tento doplněk vhodný?

Spalovače tukůspalovače tuků je to zvláštní kombinace termogenní látky a lipotropní látky, které urychlují spalování tuků a výrazně zvyšují odolnost organismu proti fyzické i psychické únavě. Na spalovače tuků skládá se z mnoha látek, kterými jsou obvykle L-karnitin, CLA, dále chrom a zelený čaj.

Spalovače tuků se obvykle doporučují kulturistům během soutěží nebo vytrvalostních sportovců.

Na druhou stranu BCAA větvené aminokyseliny toto jsou 3 aminokyseliny mající anabolické vlastnosti a antikatabolický. Tyto aminokyseliny jsou: leucin, valin a isoleucin. Tyto aminokyseliny mají příznivý vliv na zvýšení svalové síly a urychlení regenerace po cvičení.

Fungovat budou i některé doplňky hromadného budování – podívejte se například na tento.

Kromě suplementů pro sochařský trénink byste si navíc měli vzít i ty vhodné vitamíny a minerály. Jde o nezbytné látky, které ovlivňují správné fungování celého lidského těla. Je důležité si uvědomit, že jak jejich nedostatky, tak přebytky mohou mít negativní dopad na zdraví každého z nás.

Na závěr je třeba dodat, že pouze přijímání kondicionéry nezaručí vám dobré výsledky – je také nutné dodržovat dietu a provádět dobrý trénink.