Domácí tělový zábal na celulitidu – osvědčený a vyzkoušený recept

Share




Jak jistě víte, drtivou většinu ošetření nabízených kosmetickými salony lze úspěšně provádět i doma. Stále častěji nám výrobci kosmetiky nabízejí profesionální řešení pro domácí použití a nám nezbývá nic jiného, ​​než tato řešení používat. Další věc je, že některá kosmetická ošetření si můžeme beztak přizpůsobit vlastním potřebám.

Jedním z takových ošetření je zábal těla, který je mimořádně užitečný při odstraňování celulitidy.

Jak asi víte, celulitida může být velmi odolná a naše ošetření podstupuje nerada. Jeden z nich, například se zaměřením na dietu nebo cvičení, nám asi stačit nebude. Čím komplexnější jsou naše aktivity, tím lépe a tělový zábal proti celulitidě může být velmi užitečný.

Ošetření je tak příjemné, že nevyžaduje žádnou speciální přípravu ani práci. Zatímco jsme zabaleni do fólie a naše pokožka nasává živiny obsažené v kosmetice, kterou jsme na zábal použili, my si můžeme s úspěchem číst knížku, dívat se na televizi nebo jen tak lenošit a relaxovat, jak chceme.

Připomeňme jen, že zábal těla není ošetření, které může provádět každý. Stejně jako u každého jiného postupu existují některé kontraindikace. Co?

Kontraindikace zábalu těla

Mezi kontraindikace patří mimo jiné oběhové problémy. Pokud tedy máte vysoký krevní tlak, trpíte srdeční chorobou nebo máte aterosklerózu, důrazně nedoporučuji tuto proceduru provádět a je nepravděpodobné, že by ji provedla jakákoli certifikovaná kosmetička. Tělové zábaly by neměli provádět lidé, kteří mají problémy s cévami. Pokud vám z jakéhokoli důvodu praskají cévy nebo máte křečové žíly, vyhněte se této léčbě.

Další kontraindikací jsou ledvinové potíže a v poslední době prováděné vysoce invazivní výkony. Po provedení takových postupů musíte čekat poměrně dlouho. Počkejte také, pokud se na vaší pokožce objeví nějaké rušivé změny, pokud máte celkově kožní problémy, zábaly vzdejte nebo to provádějte velmi opatrně a pečlivě a nejlépe využijte pomoci kosmetičky. Jste-li náchylní k alergiím, vybírejte kosmetiku, kterou během ošetření používáte, velmi pečlivě.

Domácí zábal na celulitidu

Než se zabalíte do fólie, důkladně si omyjte pokožku, můžete provést i jemný peeling, který vám pomůže zbavit se zrohovatělé epidermis a připraví tkáně na lepší vstřebávání použité kosmetiky. Osušte pokožku a důkladně aplikujte krém nebo gel na celulitidu.

A ještě poznámka: zkuste si pro toto ošetření vybrat tu nejlepší kosmetiku. Proč? Nebudete si dělat zábaly každý den, takže i ta nejdražší kosmetika vám vydrží poměrně dlouho. Doporučuji ⇒OligoDX, který opravdu umí zázraky.

Dobrý gel na celulitidu bude fungovat efektivněji než nekvalitní kosmetika, ale když se rozhodnete použít tělový zábal, očekáváte nejlepší možné výsledky, takže tento prvek je nesmírně důležitý a může rozhodnout o úspěchu vašich akcí.

Po nanesení kosmetiky na pokožku se přibližně od kolen k pasu zabalte do fólie, přikryjte se dekou a počkejte dvacet minut až hodinu.

Chcete-li více – zkuste to, ale prodlužování doby ošetření není nutné, zvláště když ponecháte fólii na kůži příliš dlouho, může jí uškodit (nedostatek kyslíku apod.).