Noční mlsání jako způsob nabírání hmoty???

Share




Čas od času se setkáváme s názory, že noční stravování je dobrý způsob, jak nabrat větší svalovou hmotu, což je, jak víme, jeden z hlavních kulturistických cílů. Je noční mlsání opravdu způsob, jak získat hmotu, nebo je to jen fantazie?

Odpověď je nejednoznačná, je jak ano, tak ne.

Svačina pro závislé na steroidech

Normálně fungující tělo regeneruje v noci a tato regenerace je nezbytná pro správné fungování během dne a pro budování hmoty v důsledku tréninku. Noc je dobou největší aktivity hormonů, které jsou velmi důležité pro růst svalové hmoty. Poté se vylučuje růstový hormon a zvyšuje se hladina testosteronu. Přerušováním spánku jen proto, abychom něco snědli, narušujeme procesy související s tvorbou a činností hormonů, což vede k dysregulaci organismu a vzniku některých dysfunkcí.

Nicméně noční mlsání se praktikuje a dokonce doporučuje. Když? V situaci, kdy na svalovou hmotu místo hormonů působí steroidy. Přiznání se k nočnímu mlsání je ve skutečnosti zpráva jasně naznačující, že daná osoba užívá nelegální a velmi nezdravou suplementaci (ve skutečnosti je těžké steroidy tímto názvem i popsat – jsou to degenerátoři zdraví a deregulátory lidského těla ).

Pro kulturisty tzv „přirozený“ – zdravý, nepřerušovaný spánek

Nezáleží na tom, kdy jdeme spát nebo v kolik ráno vstáváme. Každý z nás má jiný cirkadiánní rytmus a co nejvíce bychom měli žít v souladu s tímto rytmem. Co se stane, když se probudíme, abychom si v noci naservírovali jídlo? Deregulujeme přirozené mechanismy. Narušíme rytmus a v důsledku toho naše tělo, přestože mu v noci poskytuje stavební materiály a palivo, začíná fungovat neefektivně.

Noc je doba spánku, která by měla trvat nepřetržitě alespoň 7 hodin (a více).

Pokud si narušíme spánkový rytmus, je těžké o dobrém přibírání na váze ani snít. Tělo nebude schopné regenerace a nebude produkovat odpovídající množství hormonů, mimo jiné určují rychlost růstu.

A co ještě? Dobrá strava a dobré doplňky >>> podívejte se např. na http://odzywkanamase.pl.