Všemocný česnek – proti kvasinkové infekci, mykóze a imunitě

Share




Je známo, že tato zelenina (dost kontroverzní svou vůní a chutí) má velké zdravotní přínosy. Česnek má protizánětlivé, antibakteriální a dokonce i antivirové vlastnosti, je to afrodiziakum a přírodní antibiotikum. Česnek se používá k léčbě kvasinkových infekcí, mykóz a imunity – a na to všechno má pomáhat. Miluji ho a léčím s ním všechny problémy s krkem. Na internetu jsem našel alespoň pár návrhů na protiplísňovou léčbu pomocí česneku. Začnu popisy a poté vám o této nenápadné, ale téměř všemocné rostlině povím něco více.

Česnek na kvasinkovou infekci – nejjednodušší léčba

Jednoduše to znamená jíst česnek. V jakém množství? Určitě ne příliš velký. Většina publikací, které jsem našel, doporučuje 3 stroužky česneku jako dostatečné množství na týden. Česnek přidáváme do salátů, jídel apod. V tomto případě bude česnek působit spíše preventivně než léčebně.

Druhý, více léčebně zaměřený způsob stravování zahrnuje jedení jednoho stroužku česneku jednou denně po dobu dvou týdnů. Česnek by se měl jíst dvě hodiny po večeři, bez chleba nebo jiných přísad a velmi opatrně žvýkat v ústech. Po snědení česneku budete mít pravděpodobně žízeň, můžete pak pít čaj oslazený medem a citronem, to pomůže odstranit zápach, i když bohužel zápach bude pronikat a lidé kolem nás (ti, kteří česnek nejedí) ho mohou cítit. V případě potřeby, abyste se zbavili zápachu, můžete také žvýkat petrželovou nať nebo citronovou nebo pomerančovou kůru (předem pečlivě opařenou).

Druhý způsob, jak se vypořádat s kvasinkovou infekcí: Sibiřská tinktura

Dá to trochu práce s přípravou. Nejprve je potřeba koupit 24 citronů a 40 dkg česneku. Z citronů vymačkejte šťávu a z česneku vytvořte dužinu. Vše vložte do sklenice, zakryjte gázou a nechte na tmavém a chladném místě dva týdny. Během této doby tinktura fermentuje. Po dvou týdnech to celé přecedíme přes plátýnko a nalijeme do malých skleniček, které uložíme do lednice. Před použitím lahvičku (nádobu) protřepejte. Malou lžičku tinktury rozpusťte v 1/2 šálku teplé (ale ne horké) vody a vypijte před spaním. Kúra by se měla používat dva měsíce a neměla by se příliš často opakovat.

Třetí způsob: česneková tinktura v duchu

Tuto kúru můžeme užívat 1x ročně po dobu osmi dnů podle plánu, který za chvíli podám a pak 3x denně 25 kapek až do spotřebování celé tinktury. Mladý česnek, tedy čerstvě sklizený česnek umeleme v množství 35 dkg a smícháme s 200 ml lihoviny. Celé to uzavřete a dejte na 10 dní na tmavé a chladné místo. Hmotu přecedíme, nalijeme do zavařovací sklenice a necháme na stejném místě opět 4 dny. Po této době můžeme zahájit kúru, která spočívá v vypití několika / tuctu / několika desítek kapek rozpuštěných ve fermentovaném mléčném výrobku (např. Začínáme snídaní. První den pijeme 1 kapku tinktury k snídani, 2 k obědu, 3 k večeři. Každý další den a s každým dalším jídlem se počet kapek zvyšuje o jednu (druhý den: 4/5/6 atd.) až do osmého dne. Počínaje devátým dnem užíváme 25 kapek třikrát denně.

Léčba je jednoduchá, ale pamatujte – je povolena pouze jednou ročně.

Kdy se vyplatí sáhnout po česneku?

Nejlépe je jíst ho celkem pravidelně, působí pak preventivně, ale hodí se i při léčbě mnoha nemocí. Jak jsem již zmínil, jde také o přírodní antibiotikum díky látce alicin, která je pravděpodobně mnohem silnější než tetracyklin a penicilin.

Pokud jde o ochranu proti plísním a parazitům obecně, česnek je cenný díky vysokému obsahu sloučenin odvozených od síry.

Je zajímavé, že moderní medicína se dokonce kloní k tvrzení, že česnek chrání před rakovinou trávicího systému. Zdálo by se, že Hippokrates, který jej doporučoval na trávení, měl pravdu a česnek se opravdu vyplatí jíst.

Česnek je navíc antioxidant, tedy zelenina mládí. Méně volných radikálů znamená lepší ochranu a zpomalení procesu stárnutí, ale to není vše…

Na hubnutí, cukrovku a srdeční choroby

Česnek se zdá být vynikajícím lékem na mnoho typických civilizačních neduhů. Výzkumy ukazují, že tato rostlina stimuluje slinivku břišní k vylučování inzulinu, takže stojí za to ji doporučit lidem trpícím cukrovkou. Česnek pomáhá při plynatosti a pálení žáhy. Česnek má také antikoagulační vlastnosti a zlepšuje krevní oběh. Tím, že snižuje hladinu cholesterolu v krvi, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Také se tvrdí, že čistí tělo, ale nejsem si tím jistá.

Česnek je teoreticky pro každého, ale těhotné ženy a lidé užívající inzulín by se před použitím jakékoli česnekové terapie měli poradit s lékařem. V malých množstvích česnek pravděpodobně nezpůsobí žádné škody.

A co imunita?

Posiluje prý i imunitu, ale pro zlepšení imunity je potřeba dělat složitější úkony, doporučuji přečíst tento článek.