Kloubní tablety ProFlexen (super plus kolagen), recenze

Share




Od té doby, co jsem se před pár lety zranil v posilovně, mám opakované problémy s kolenními klouby. Někdy je to lepší, někdy horší. Experimentuji s různými formami fyzioterapie, doplňky (v poslední době je to jen tak ProFlexen tablety na klouby) a strava.

Protože bez ohledu na to, jak se momentálně cítím, vždy se snažím na tento můj problém vzpomenout a dělám vše pro to, abych se ho zbavil. Doufám, že jednou moje tělo na zranění zapomene. A tyto naděje asi nejsou marné, protože na ni vzpomíná stále méně často.

O dietě už Ania psala – rozhodně se vyplatí s ní experimentovat. Částečně zmínila i doplňky stravy (viz heslo o serrapeptáze) a některé formy fyzioterapie (např. kryoterapie). Dnes jsem na řadě – napíšu něco o ProFlexen. Používám ho dva měsíce a už jsem si jistý, jak funguje a co od něj čekat. Připravte se na delší příspěvek, protože se pokusím téma zpracovat co nejpřesněji.

Proč jsem si vybral ProFlexen?

Doposud používám doplňky, do určité míry je kombinuji. Tj. jednou za čas jsem bral glukosamin a chondroitin, pak serrapeptázu a znovu kolagen. Snažil jsem se jíst hodně zázvoru a pašujte do svého jídelníčku různé bylinné přísady. A řeknu vám, že je to všechno docela zdlouhavé, protože jsem zaplnil celou zásuvku doplňky. A to nedává smysl.

Proč to dělám/udělal jsem to? Abyste se cítili lépe, protože kolena jsou důležité klouby. Je těžké snášet a fungovat, když bolí, vrzají a jsou ztuhlé. A někdy to bylo opravdu ošklivé.

Možná si řeknete, že jsem zbytečně bral kupř. glukosamin, protože to nejde. Někdo to říká, ale mně to rozhodně pomohlo (brala jsem to i přes nadýmání a mírné pálení žáhy). Kromě toho, co jsem zjistil povídáním s lidmi a čtením, tak to funguje asi v 50% případů. To, že studie neprokázaly 100% účinnost, neznamená, že by měl být vypuštěn. Musíte to zkusit. To si myslím.

Dobře, pojďme k věci – proč ProFlexen? Protože když jsem si přečetla složení, uvědomila jsem si, že tyto tablety na klouby by mi hodně pomohly. Navíc je založen na speciální formě kolagenu, který je podle nejnovějších výzkumů účinnější než glukosamin, chondroitin a MSM dohromady.

Pilulky na klouby s kolagenem v hlavní roli

Nedenaturované kolagen typu 2 UC-II® je speciálně vyvinutá forma kolagenu. Musí toho dosáhnout dosud nejvyšší účinnost.

Použití kolagen pro klouby není nic nového, ale ještě jsme to neměli UC II, tedy osobně jsem to zatím v žádných suplementech neviděl. Jakmile jsem viděl tuto přísadu a výzkum (přikládám screenshoty v galerii níže), okamžitě jsem se rozhodl dát ProFlexen šanci.

Protože tento kolagen zlepšuje obojí zdraví kloubů u lidí, kteří s nimi mají problémy (1) a u zdravých lidí (2).

Skvělé složení kromě kolagenu

Nevím, jestli bych si tento doplněk koupil, kdyby to byl jen kolagen. Mohl jsem se rozhodnout, že ne, zvlášť když to není nejlevnější. Ve složení jsem ale našla mnohem víc než jen nedenaturovaný kolagen.

Existuje a glukosamin a chondroitin a MSM – dle mého názoru povinné, pokud někdo nemá velmi špatnou reakci na glukosamin, ale v tomto případě není dávka tak velká jako u některých typických glukosaminových doplňků.

To se stane extrakt ze zázvoru – velmi dobrý na kloubya také s kurkuma a indické kadidlo – o obou jsem už slyšela, ale ještě jsem je nepoužila držet se našich polských bylin.

Tak jsem analyzoval, četl, kontroloval, kupoval a objednával. Asi po dvou dnech (alespoň velmi rychle) Mám ProFlexen. Je čas popsat své dojmy.

ProFlexen – první dojmy

První dojmy se nevztahují na účinek na klouby. Jsou první, takže na hodnocení jejich účinnosti je při této příležitosti nutně příliš brzy. Obvykle Příkrmy dávám do měsíce. Pokud během této doby nefungují, změním je na něco jiného nebo je úplně přeruším.

Zpět na první dojmy:

  • jsou tam kapsle standardní velikost, normální, snadno se polyká,
  • nezpůsobují žádné žaludeční pocity,
  • Ani jsem po nich nezaznamenal žádné pálení žáhy, i když uvnitř je glukosamin.

Jedním slovem velmi pozitivní úvod.

Další dojmy

Pálení žáhy se nedostavilo, což bylo velmi pozitivní, po cca Před dvěma týdny jsem zaznamenal snížení ranní ztuhlostive skutečnosti téměř úplně zmizel.

Začalo to přibližně ve stejnou dobu zlepšit pohyblivost kloubů, tedy rozsah pohybucož jsem si zřetelně všiml při lezení do schodů, předtím se mi s odporem ohýbala kolena, po těchto dvou týdnech se odpor snížil a po měsíci zmizel.

Samozřejmě se také snížily bolest. Zejména po přepracování, příliš dlouhých pochodech a dřepech jsem měl nepříjemné bolesti. Postupně se zmenšovaly a nakonec téměř úplně zmizely. Skoro, protože je tam pořád něco šero, ale tohle šero je snesitelné a dá se lehce zlehčit.

Po dvou měsících ProFlexenpři stejné stravě a při stejné intenzitě života a tělocvičné aktivity jsou moje klouby mnohem lepší. Zlepšení bych hodnotil na 60 %. Doufám, že to bude ještě lepší.

ProFlexen jsem koupil v >>> tomto obchodě (nejprve na zkoušku >>> – o 20% levnější, pak tři balení najednou >>> je to mnohem levnější).