Problém: revmatismus. Řešení?

Share




O tom, že bylinkami se dá vyléčit vše, jistě naše babičky netřeba přesvědčovat, protože dokázaly nanést směs na téměř každý neduh, který nemusel nutně chutnat, ale nepochybně fungoval. V dnešní době stále více firem přechází na produkty, jejichž složení je založeno na výtažcích z rostlin a bylin. Problém revmatismu není jiný.

Nemoc starých lidí?

Revmatismus je onemocnění spojené především se staršími lidmi, ale není to tak úplně pravda.

Nejprve začněme tím, že pod pojmem revma se ve skutečnosti skrývá velké množství druhů bolestí. Z tohoto důvodu je obtížné určit přesné příčiny tohoto stavu. Je jich prostě moc. Je snazší identifikovat osoby, které jsou v rizikových skupinách.

Mezi ohrožené budou patřit:

  • při častém přetěžování kloubů,
  • vystaveny nízkým teplotám nebo vysoké vlhkosti vzduchu,
  • fyzicky neaktivní nebo jen málo aktivní.

Příznaky revmatismu, kromě bolesti a deformace kloubů, mohou zahrnovat vysokou horečku, výrazný úbytek hmotnosti a celkovou slabost organismu. Objevují se také problémy s pohybem a problémy se spánkem (únava) – to je způsobeno tím, že se příznaky často zhoršují v noci.

Léčba

Problémem léčby revmatismu je, že často jednoduše nejsme schopni přesně určit jeho příčiny. Proto terapie obvykle zahrnuje zmírnění symptomů. Metody boje proti této nemoci lze rozdělit do dvou skupin.

Jedna kategorie zahrnuje všechny metody popsané jako konvenční. Mluvíme o všech druzích expozice, masážích, studených i teplých koupelích. Tato skupina se nazývá fyzikální metody. V poslední době se stále více využívá kryoterapie, při které je nemocný kloub vystaven velmi nízkým teplotám (až -180 stupňů Celsia). Můžete také použít analgetické a protizánětlivé masti a perorální léky – nejčastěji ve formě nesteroidních protizánětlivých léků.

Druhou skupinou metod jsou přírodní metody

K léčbě revmatismu se používají bylinky a rostliny, které mají protizánětlivé a analgetické účinky.

První rostlinou, kterou doporučuji, je hořčice – hořčičné matrace a polštáře pomáhají zmírňovat revmatické příznaky.

Doporučuji užívat zázvor perorálně (je skvělý na záněty) a SARSAPARILLA – doporučená zejména při revmatoidní artritidě, její účinnost je téměř potvrzena díky obsaženým steroidním saponinům, které skvěle zvládají záněty.

A kromě toho? Kromě toho standard: kolagen, glukosamin, olej z tresčích jater atd. tedy to, co navrhuje první lékárník.