Zdravé občerstvení na zimní večery

Share




Nezdravé nebo zdravé svačiny na zimní večery? Kterou si vyberete? Protože dlouhé večery nejspíš také mlsáte. Nejsi sám! Chladnější počasí a delší večery mohou vést ke zvýšené chuti k jídlu. Existuje však mnoho zdravých svačin, které si můžete vybrat, abyste uspokojili své chuťové buňky a zároveň se postarali o své zdraví. V tomto článku se s vámi podělím o pár nápadů na lahodné a výživné svačiny na zimní večery, které nejen uspokojí vaši chuť k jídlu, ale také vám dodají cenné živiny. Připraven / Připraven? Začněme!

Obsah

  • Zdravé občerstvení na zimní večery pocházející ze země
  • Ořechy a semena
  • Smoothie z mraženého ovoce
  • Zeleninové tyčinky
  • Vejce natvrdo
  • Sušené ovoce
  • Avokádové sendviče
  • Tvaroh se zeleninou
  • Ovesné vločky
  • Doplňky ke snížení chuti k jídlu

Zdravé občerstvení na zimní večery pocházející ze země

Kořenová zelenina, jako je mrkev, řapíkatý celer a řepa, je perfektní svačinou na zimní večery. Můžete je nakrájet na tyčinky nebo plátky a podávat s domácím hummusem nebo jiným zdravým dipem. Tato zelenina je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály, které vám pomohou zůstat sytí a dodají energii na dlouhé večery.

Ořechy a semena

Ořechy a semínka jsou perfektní svačinou na zimní večery. Mohou se jíst samotné nebo přidat do salátů, ovesných vloček nebo jogurtů. Bohaté na zdravé tuky, bílkoviny a vlákninu, ořechy a semínka vám zajistí dlouhotrvající pocit sytosti a pomohou udržet správnou hladinu energie.

Smoothie z mraženého ovoce

Smoothie je skvělý způsob, jak si dodat vitamíny a minerály, zejména v zimě, kdy může být čerstvé ovoce obtížně dostupné. Vyberte si mražené ovoce, jako jsou borůvky, maliny, jahody nebo mango a smíchejte je s přírodním jogurtem nebo rostlinným mlékem. Navíc můžete přidat lžíci chia semínek nebo lněných semínek pro další podporu zdraví.

Zeleninové tyčinky

Pokud máte rádi křupavé svačiny, zeleninové tyčinky mohou být výbornou volbou. Najdete je v mnoha příchutích a variantách a většina z nich je nízkokalorická a bohatá na vlákninu. Zeleninové tyčinky jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým lupínkům a mohou uspokojit vaši potřebu křupavé svačiny.

Vejce natvrdo

Vejce jsou nejen lahodným zdrojem bílkovin, ale také snadnou a rychlou pochoutkou na zimní večery. Můžete uvařit pár vajec natvrdo a uložit je do lednice jako hotovou svačinu. Podávejte je s trochou mořské soli a pepře pro extra chuť.

Sušené ovoce

Sušené ovoce je perfektní svačina na zimní večery, kdy může být čerstvé ovoce méně dostupné. Vyberte si sušená jablka, meruňky, švestky nebo rozinky. Nezapomeňte však vybírat ty bez přidaného cukru nebo s minimálním množstvím aditiv. Sušené ovoce je vynikajícím zdrojem vlákniny a přirozené sladkosti.

Avokádové sendviče

Avokádo je zdravé a výživné ovoce, ze kterého lze připravit chutné chlebíčky na zimní večery. Avokádo namažte na kousek celozrnného chleba a přidejte svou oblíbenou zeleninu, jako jsou rajčata, okurky nebo salát. Avokádo vám poskytne zdravé tuky, které pomohou uspokojit vaši chuť k jídlu.

Tvaroh se zeleninou

Tvaroh je výborným zdrojem bílkovin a vápníku. Můžete si ho připravit sami smícháním nízkotučného tvarohu s oblíbenou zeleninou, jako je pažitka, paprika nebo okurka. Namažte ho na kousek celozrnného chleba nebo použijte jako dip k zelenině.

Ovesné vločky

Ovesná kaše je lahodná a sytá svačina na zimní večery. Uvařte ovesné vločky s rostlinným mlékem nebo vodou a přidejte oblíbené ovoce, ořechy nebo semínka. Ovesné vločky vám dodají energii na dlouhé večery a pomohou vám zůstat sytí.

Doplňky ke snížení chuti k jídlu

Pokud i přes zdravé svačiny stále pociťujete silné chutě, možná budete chtít zvážit doplňky na potlačení chuti k jídlu. Některé populární doplňky, které mohou pomoci kontrolovat vaši chuť k jídlu, zahrnují:

  • Glukomannan: rostlinná vláknina, která může pomoci zvýšit pocit sytosti – hledejte ji zde
  • Chrome: minerál, který může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a kontrolovat chuť k jídlu. Chrom seženete v každé lékárně
  • 5-HTP: složka, která může ovlivnit hladinu serotoninu a snížit pocit hladu >>> 5-htp hledejte zde

Pamatujte, že před zahájením suplementace se vždy vyplatí poradit se s lékařem nebo dietologem, abyste zvolili vhodné dávky a předešli možným vedlejším účinkům.

A to je vše! Doufám, že se vám tyto nápady na zdravé svačiny na zimní večery líbí. Pamatujte, že zdravé stravování a péče o své tělo je klíčem k pohodě. Dobrou chuť!