TESTOSTERON Jak zvýšit hladinu tohoto hormonu

Share




Máte nízký testosteron, jak můžete zvýšit hladinu tohoto hormonu? Je to poměrně jednoduché: stačí změnit jídelníček, udělat si silový trénink nebo si dát dobrý testosteronový booster. Můžete to také dělat vše najednou – a pak budou výsledky nejlepší.

Za chvíli vám řeknu o metodách na zvýšení testosteronu, ale předtím, než to udělám, udělám jedno upozornění: protože testosteron začíná klesat od třiceti let, neexistují vlastně žádné kontraindikace pro péči o jeho hladinu od tohoto věku.. Jak v takové situaci zvýšit testosteron? Myslíš průběžně? O tom bude tento příspěvek.

Kdy je hladina testosteronu příliš nízká?

Než začnete přemýšlet o možnosti zvýšení hladiny testosteronu, měli byste si ověřit, zda ho vaše tělo produkuje ve správném množství, tedy zda je v mezích normy.

Co je ale normou a co ne? Opravdu těžko říct, protože za normální se považuje hladina testosteronu v rozmezí 270 až 1100 ng na 100 ml krve.

Jinými slovy, škála je poměrně široká a pokud se dostaneme do spodní hranice, určitě se můžeme pokusit udělat něco pro zvýšení testosteronu.

To je důležité, protože tento mužský hormon de facto určuje mužnost. Je zodpovědný za svaly, zdraví kostí, potenci a typicky mužské charakterové rysy.

Ani moc, ani moc málo

Posilovače testosteronu (tj. jeho zesilovače) však nejsou vždy nutné, protože příliš vysoké hladiny hormonu mohou být škodlivé.

Nízké výsledky ukazují na hypogonadismus, velmi vysoké výsledky (překračující normu) mohou naznačovat existenci karcinomu gonád. Velmi vysoké, ale v mezích normy, jsou přesto znepokojivé, protože výzkumy ukazují, že tak vysoká hladina testosteronu zkracuje život a také snižuje jeho kvalitu, což nás vybízí k nebezpečným a riskantním akcím.

Co na to říká věda? V takovém případě věda doporučuje se vzdělávat (studovat atd.) a oženit se. Ženatí muži prý žijí déle.

Co dělat, když je hladina hormonu příliš nízká? Můžete ho zvýšit a kromě posilovačů testosteronu dodržovat pár jednoduchých doporučení (zavádění zdravého životního stylu).

Přírodní posilovače testosteronu

Jedná se o dietní a silový trénink. Pečováním o tyto dva faktory můžete dosáhnout skutečně uspokojivých výsledků.

Jakou dietu byste měli dodržovat?

Obecně řečeno, dobře vyvážené. Měli byste si zajistit správné množství makro a mikroživin – ani příliš mnoho, ani příliš málo, protože jakýkoli nadbytek nebo nedostatek má velmi negativní dopad na hormonální rovnováhu. Vyplatí se jíst maso, tedy drůbež, hovězí, vepřové a ryby. Strava musí obsahovat bílkoviny a tuky živočišného původu. Červené maso je pravděpodobně nejlepším posilovačem testosteronu.

Pokud jde o tuky, měli byste s nimi být opatrní (nepřehánět), ale také se jim nevyhýbat, protože správný přísun nasycených a nenasycených tuků je jedním ze základních faktorů regulujících hormonální rovnováhu.

Na rozdíl od toho, co tvrdí někteří dalekosáhlí dietologové, každý z nás potřebuje i živočišné tuky, takže by se jim nemělo vyhýbat úplně, i když je samozřejmě nutné zajistit správný přísun.

Dobrý HDL cholesterol je také přirozeným posilovačem testosteronu. To potvrzuje i výzkum, který ukazuje, že sportovci, kteří trénují silové sporty a jedí hodně červeného masa a vajec, mají velmi vysokou hladinu testosteronu a zároveň dosahují svých tréninkových cílů mnohem efektivněji.

Zelená zelenina, zejména brukvovitá zelenina, jako je brokolice, květák a zelí, obsahuje určitou sloučeninu s antimutagenními vlastnostmi a vlastnostmi produkujícími testosteron (indol-3-karbinol).

Drž se dál od stimulantů

Pokud jsou zelenina a některá masa posilovače, tedy posilovače testosteronu, pak by se stimulanty, zejména alkohol, měly považovat za „oslabovače testosteronu“. Alkohol přispívá ke zvýšení přeměny testosteronu na estrogen. Každý, komu na hladině testosteronu záleží, by se mu měl proto vyhnout.

Výcvik

Nejvíce testosteronu mají muži provozující silové sporty a není to proto, že by někteří amatéři těchto disciplín nadměrně „koksovali“. Ano, stává se, ale ke zvýšení hladiny testosteronu vlivem anaerobních cvičení dochází zcela přirozeně. Aerobní trénink (běh apod.) má opačný efekt – snižuje hladinu mužského hormonu.

Je také vhodné připomenout, že hladina testosteronu se během dne poměrně výrazně mění. Hormon zuří v těle ráno, nejníže je kolem 20:00. Hladiny testosteronu se mohou měnit v důsledku ročních období a slunečního záření. Ne bez důvodu slunce je považováno za jeden z nejlepších přírodních posilovačů testosteronu.

Látky zvyšující testosteron v tabletách

A nakonec pomoc, na kterou se můžete nejen plně spolehnout, ale také taková, která nevyžaduje příliš mnoho úsilí a práce. Touto pomocí jsou boostery, tedy posilovače testosteronu dostupné ve formě doplňků.

Jak fungují? Obvykle obsahují látky, které stimulují tělo k produkci testosteronu. Některé z nich však navíc zastavují stárnutí, což se promítá do vyšší účinnosti fyziologických procesů a lepší produkce hormonů.

Testolan je podle mě momentálně nejlepší booster. Jedná se o velmi moderní zlepšovák, který se bude hodit prakticky všem mužům bez ohledu na věk a bez ohledu na to, zda právě trénují nebo ne. Podívejte se >>> ZDE, co od toho můžete čekat. Má opravdu PŮSOBIVÉ složení.