Garcinia Cambogia, tedy zeštíhlující účinek garcinie

Share




Garcinia Cambogia je jedním z druhů garcinia – stromů rostoucích v Indii a některých částech Asie. V místech původu se ze semen Garcinia Cambogia lisuje jedlý olej a ze skořápek plodů se připravuje koření chuťově podobné tamarindu.

Ale to nejsou všechna použití Garcinie. Stejně jako mnoho jiných rostlin se používá k léčbě některých chorob. Údajně se hodí zejména při potírání zažívacích potíží a revmatických bolestí (pozor!) – tradiční asijská medicína k tomu používá nálev z ovocných skořápek.

V naší kultuře se slupky (přesněji jejich extrakt) používají také, ale k trochu jinému účelu. Ve kterém?

Hubnutí s Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia je v současnosti jediným známým rostlinným zdrojem HCA, tedy kyseliny hydroxycitronové. Tato kyselina blokuje vstřebávání tuků a sacharidů. Je tedy užitečný při hubnutí, ale nejen to – je dobrou zbraní v boji proti cukrovce II. typu a některým metabolickým poruchám obecně.

Tento zeštíhlující účinek Garcinie byl vědecky prokázán. Není proto důvod se obávat, že garcinia nebude fungovat. Musí fungovat, protože obsahuje HCA.

Garcinia Cambogia

Garcinia přichází v mnoha formách v doplňcích stravy. Některé z nich jsou dokonce inzerovány jako obsahující čistou HCA. Jiné, jako je Garcinia Cambogia Actives, obsahují standardizovaný extrakt z garcinie s přísným… specifická dávka HCA >>> zkontrolovat.

Bez újmy na zdraví můžete denně sníst přibližně 1 500 mg extraktu z garcinie. Alespoň to ukazuje publikace na webu drugs.com.

Vyvarovat by se jí měly těhotné ženy a kojící matky.

[Edycja 12.2015]↓

Kyselina hydroxycitronová, aneb co všechno je kolem toho

Ve skutečnosti by Garcinia cambogia nebyla neobvyklá, kdyby nebylo toho, že je jedním z mála zdrojů kyseliny hydroxycitronové.

Jak jsem se dočetl v článku na webu skladnikisuplementow.pl „Kyselina hydroxycitronová neboli HCA“, garcinia je pravděpodobně jednou z pouhých dvou rostlin s významným obsahem této kyseliny a samotná kyselina je derivátem kyseliny citronové, přítomné kyseliny v mnoha citrusových plodech.

To, co ji odlišuje od kyseliny citrónové, je její působení, které nejen potlačuje chuť k jídlu, ale také mění metabolismus sacharidů (zásadní pro většinu dnes žijících lidí, kteří mají problémy s hubnutím), a (pozor!) vliv na hladinu serotoninu, neurotransmiteru, který je zodpovědný za náladu, ale také ovlivňuje chuť k jídlu!

Kvůli problémům s podzimním blues a v poslední době stále slabší toleranci 5htp se chystám vyzkoušet tento efekt garcinie. Brzy dám vědět, jak to dopadlo – i v tomto příspěvku – takže počkejte na další vydání, garcinii dávám měsíc, takže aktualizace bude v půlce ledna.