Měli bychom dělat kardio cvičení na lačný žaludek?

Share




Ranní kardio cvičení se stává velmi oblíbenou formou aktivity, a to i mezi lidmi, kteří se profesionálně věnují kulturistice. Jejich hlavním cílem je zbavit se co největšího množství tukové tkáně pod naší kůží. Každý, kdo se pustí do tohoto druhu cvičení, očekává, že v relativně krátké době přinese výborné výsledky, ale je na zvážení, zda je to vlastně to nejlepší možné řešení.

cvičení

Výhody provádění kardio cvičení na lačný žaludek

Kardio cvičení prováděné na lačný žaludek nám mohou pomoci spálit mnohem více podkožní tukové tkáně. To potvrzují spousty lidí, kteří takto trénují, i samotní trenéři. Má to však jednu podmínku – svaly člověka, který se rozhodne pro ranní trénink, musí být řádně chráněny a aby to byla pravda, je potřeba zkonzumovat 20 gramů větvených aminokyselin BCAA. Pokud svému tělu takovou dávku neposkytneme, tuk se bude odbourávat mnohem pomaleji než při běžném kardio tréninku. Kromě toho může dojít k poškození svalové hmoty, kterou jsme vyvinuli.

Nevýhody provádění kardio cvičení na lačný žaludek

Jakýkoli typ tréninku prováděný ihned po probuzení může mít za následek problémy s naší páteří. Když spíme, ploténky mezi našimi obratli se hydratují, takže se mohou snadno poškodit při jakémkoli druhu cvičení. Aby byl kardio trénink nalačno bezpečný, měli bychom jej provádět pouze hodinu po probuzení – tato doba stačí k odtoku míšního moku z plotének.. Takový trénink může také vést k prohloubení svalového katabolismu, tedy procesu spalování svalové tkáně.

Při nesprávném provádění ranního kardio tréninku nalačno může u našich svalů docházet ke zvýšené degradaci, a proto je pro každého cvičence tak důležité dbát o správnou ochranu svých svalů. Toho lze dosáhnout mimo jiné užíváním přiměřené dávky větvených aminokyselin BCAA před tréninkem. Mohou účinně chránit svaly před nadměrnou degradací tím, že se okamžitě dostanou do našeho krevního oběhu.

Jak víte, provádění kardio cvičení na lačný žaludek znamená trénink před jídlem. Bohužel to znamená, že energie, kterou k provádění takových cvičení použijeme, bude nižší, což zase znamená, že budeme schopni spálit mnohem méně kalorií. To samozřejmě povede k tomu, že se zpod kůže zbavíme méně tukové tkáně.

Pro koho jsou ranní kardio cvičení?

Provádění kardio cvičení nalačno má plné opodstatnění pouze u lidí s výraznou nadváhou nebo obezitou. Kardio trénink, který provádějí, by měl být docela šetrný, vzhledem k velmi velkému množství podkožní tukové tkáně v jejich těle. Takový trénink vám umožní systematicky zlepšovat celý pohybový aparát, zvyšovat jejich výkonnostní schopnosti a také spalovat větší množství tuků.

Článek připravil osobní trenér Kamil Domagalski doporučující tréninkový doplněk http://supple.pl/s/somatodrol.