Účinné bylinky na mužskou plešatost

Share




Nevěříte na bylinky? Nebo si možná myslíte, že jsou nenahraditelné? Bez ohledu na váš názor vězte, že výzkumy potvrzují příznivé účinky bylin na vlasy. Ano, bylinky fungují. Dokonce i bylinky na mužskou plešatost.

Zkusme si odpovědět na otázku, zda je to skutečně možné, a pokud ano, jaké je jejich působení a jaké konkrétní bylinky mohou růst vlasů pozitivně ovlivnit.

Výhody bylinné léčby

Popravdě nevím, co to způsobuje, ale všimla jsem si, že když používáme bylinky, stáváme se pozornějšími a přísněji dodržujeme doporučení všech bylinných terapií. Tím, že sáhneme po bylinkách, jsme schopni prokázat větší odhodlání, což se promítá do systematického používání bylinek a několika dalších faktorů. Z nich je asi nejdůležitější otázka nanášení bylinek na pokožku nebo pravidelnost, s jakou bylinkové čaje pijeme.

Jak víme, v případě typických problémů s vlasy (mužská a ženská plešatost apod.) hrají prim faktory jako pravidelnost používání přípravků na růst vlasů a způsob jejich aplikace. Ve světle výše uvedeného máme při používání bylin v souladu s doporučeními šanci získat optimální stimulaci. Máme také šanci skutečně zastavit vypadávání vlasů a zlepšit růst vlasů.

Patří sem i masáže

Jeho význam je opravdu obrovský, v předchozích příspěvcích jsem psal o masážích a předpokládám, že jde o druh „aktivity“, která dokáže předejít a pomoci při léčbě většiny problémů souvisejících s naším vnějším vzhledem (plešatost, celulitida, strie, atd.).

Masáž dokáže zázraky a její působení je velmi jednoduché: zlepšuje krevní oběh a průběh všech procesů probíhajících v těle, což se následně promítá do lepší výživy jednotlivých tkání a buněk a zlepšení mechanismů odpovědných za jejich čištění. Jinými slovy, masáž posiluje. Aplikujeme-li do těla nějaké další látky (byliny nebo jakékoliv látky, které na tělo aktivně působí), zesílíme jeho účinek.

Jak jsem již zmínil, podle mého názoru při aplikaci bylin projevujeme větší úsilí, a proto mají příznivci bylinek důvod věřit, že jde o nejlepší dostupná řešení na všechno. Kdybychom to zkusili podobně aplikací jiných přípravků na vlasy, účinky by byly podobné nebo dokonce lepší, protože moderní profesionální přípravky proti plešatosti jsou tak technologicky vyspělé a složením, že jednoduché bylinné kúry se jim nevyrovnají, ale zvládne je každý řekněte si o tom sami, měl by to zjistit. Vraťme se k bylinkám, kterými lze plešatost léčit.

Jaké bylinky mohou pomoci s plešatostí?

Saw Palmetto alias Saw Palmetto

Předpokládám, že většina mužů se zájmem o plešatost již o finasteridu slyšela. Tento lék, původně používaný k léčbě zvětšení prostaty, se ukázal jako velmi účinný prostředek k zastavení mužské plešatosti. Finasterid při pravidelném používání také obnovuje řídnoucí mužské vlasy. Droga je však syntetická a lze ji užívat pouze pod dohledem lékaře. Zajímavé je, že finasterid má bylinný ekvivalent. Je to rostlina zvaná saw palmetto (polsky: saw palmetto). Výtažky z této rostliny blokují DHT, který chrání prostatu i vlasy. Saw palmetto se doporučuje i lidem s akné, o jehož závažnosti, jak víme, rozhodují i ​​androgeny (mužské pohlavní hormony, v popředí je testosteron). Saw palmetto lze používat v čisté formě, ale stále častěji se výtažky z této rostliny přidávají i do přípravků proti plešatosti.

Saw palmetto obsahuje mimo jiné: >>> Procerin pro muže.

Přeslička rolní

Přeslička rolní působí zvláště dobře na slabé a poškozené vlasy. Obsahuje křemík, který posiluje strukturu vlasu, čímž je navíc elastický. Pravidelné pití čaje z přesličky zabraňuje nadměrnému vypadávání vlasů, snižuje lámavost vlasů a náchylnost k třepení. Přeslička má navíc dezinfekční a stahující účinek. Velmi příznivě působí i na pokožku, a to nejen na pokožku hlavy.

Přesličku lze nalézt mj. v úžasném >>> Profolanu – bohužel i na mužskou pleš.

Rozmarýn

Rozmarýn dezinfikuje a napíná pokožku hlavy, lze jej používat ve formě nálevů a čajů, ale na trhu je k dostání i rozmarýnový olej, který je ideální pro přípravu domácích masek na vlasy. Rozmarýn je bylina, která stimuluje vývoj vlasových folikulů, takže může pomoci obnovit poškozené vlasy, zabránit vypadávání vlasů a je dobrým přírodním prostředkem proti lupům. Přestože pravidelné užívání rozmarýnu má v této poslední oblasti mírný účinek, se může ukázat jako docela dobré preventivní řešení.

Byliny na plešatost často jednoduše upravují pokožku a vykazují protizánětlivé a antibakteriální účinky. Některé z nich inhibují seboreu (kopřiva) a většina z nich je vynikajícím zdrojem velmi snadno vstřebatelných vitamínů a minerálů, a i když se někdy stává, že je pro nás těžké držet se bylinné léčby, bez ohledu na to, jaký typ léků na plešatost a posilování vlasů používáme denně, Čas od času se také vyplatí sáhnout po bylinných přípravcích, ať už v kapslích, ve formě olejů nebo obyčejných bylinkových čajů.