Jak podpořit samočištění organismu?

Share




Každé tělo si jednou za čas zaslouží zbavit se toxických látek. Díky tomu bude fungovat mnohem lépe. Samočištění těla je pro mě spojené s úklidem bytu. Když je v místnostech mnoho nepotřebných věcí, místnost se nakonec stává méně funkční. Proto se čas od času rozhodnu pro očistu těla. Chci říct, nepoužívám žádné vynálezy jako čistící náplasti. Nikdy jsem je nepoužíval, ale myslím, že to nedává smysl.

Zaměřuji se spíše na zcela přírodní metody a v případě potřeby používám pouze doporučené doplňky stravy.

Změna jídelníčku je zásadní

Pokud chcete podpořit samočistící proces těla, musíte začít změnou dosavadních stravovacích návyků. Bylo by dobré, kdybychom v nich vydrželi co nejdéle, a ještě lepší by bylo, kdybychom takové změny zavedli navždy. Nejedná se o příliš drastické úpravy, takže – tím jsem si skutečně jistý – že je většina lidí bude schopna implementovat.

Základem jsou samozřejmě celozrnné produkty. Mluví se o nich hodně a pokaždé, když dojde na zdravé stravování. A něco v nich je, protože vlastně podporují fungování trávicího systému, a to i díky přítomnosti vlákniny. Jídelníček by proto měl obsahovat husté krupice, celozrnné těstoviny, celozrnnou rýži a tmavé pečivo.

Káva a černý čaj se nedoporučují. Je lepší je nahradit zeleným čajem (může být ochucený zelený čaj). A na alkohol je nejlepší úplně zapomenout – v období očisty organismu a pak – pít jen v omezeném množství a jen občas.

Působení – podpora funkce ledvin

Toxické látky se z těla vylučují také močí. Proto je důležité podporovat činnost ledvin – orgánů odpovědných za tvorbu moči v důsledku filtrace krve.

Proto je důležité pít dostatek tekutin (nejlépe vodu, i když se doporučují i ​​šťávy z čerstvě vymačkaného ovoce a zeleniny). Není však vhodné konzumovat velké množství bílkovin, proto by se měli mít lidé držící Dukanovu dietu na pozoru.

Saunování?

Samočištění těla může být podpořeno…sezením v sauně. To je teorie, se kterou se setkávám poměrně často. Může ale pocením skutečně dosáhnout zamýšleného účinku – odstranit z těla všechny toxiny?

Znám mnoho lidí, kteří se k tomuto kroku odhodlají v domnění, že je to nejlepší metoda, jak se zbavit škodlivých látek. Do sauny se chodí pravidelně vypotit. Teoreticky na tom není nic špatného, ​​protože tímto způsobem zbavíme tělo přebytečné vody a podpoříme fungování oběhové soustavy (vlivem vysoké teploty dochází k rozšíření cév a tím k okysličení těla).

Je však třeba pamatovat na to, že sauna neposkytne úplný očistný účinek.

Odpověď je jednoduchá – za odstraňování toxických látek jsou zodpovědné především ledviny a játra. Nějak pochybuji, že se odtamtud dají toxiny odstranit potem… Proto je zde nejdůležitější vhodná očistná kúra – spočívající především ve změně jídelníčku.