Bepanthen Sensiderm – opravdu pomáhá na ekzém?

Share


Pomáhá Bepanthen Sensiderm skutečně zmírňovat příznaky ekzému? Podle mých nedávných zkušeností ano. Názory na Bepanthen Sensiderm jsem mimochodem sbírala i od více lidí, o kterých vím, že krém používají na různé kožní problémy. A o tyto názory se chci také podělit.

O složení krému ani vlastnostech jednotlivých složek se nebudu rozepisovat, protože takové informace najdete na stránkách každé lékárny (a v letáku krému).

Rychle o účincích Bepanthenu (shrnutí a moje dojmy)

Pokud hledáte rychlou odpověď na otázku, zda vám Bepanthen pomůže s ekzémem nebo atopickou dermatitidou, stačí si přečíst tento odstavec. Pokud se chcete dozvědět více, čtěte až do konce.

Osobně jsem velmi spokojena. Kdykoli cítím/vidím blížící se známky alergické reakce (zarudnutí kůže, svědění, charakteristické žmolky) Ihned aplikuji Bepanthen a tyto známky po dvou/třích aplikacích zmizí a ekzém se nerozvíjí.

Jedno upozornění je zde však na místě. A to když jsem vystavena alergenu několik dní (např. v práci máme specifický výrobní cyklus a nemůžu ho přeskočit) Bepanthen používám v kombinaci s prášky na alergii. Celou dobu se musím potýkat s tímto alergenem.

Stejně tak, když mám silnou alergickou reakci. To jsem měla nedávno po vypití nevinného, ​​nealkoholického radlerového piva. Pár hodin po vypití jsem vypadala jako nebeský tvor, měla jsem na obličeji takovou vyrážku. V této situaci jsem také okamžitě vzala tablety a samozřejmě aplikovala Bepanthen.

Zaklepejte na dřevo, už přes rok jsem nemusela ani jednou použít steroidy. Už se mi to stalo, ale ať je to jak chce, ekzém na obličeji vypadá opravdu ošklivě. Je velmi těžké ji skrýt i pod vrstvami make-upu.

S čím Bepanthen Sensiderm pomáhá?

Zde jsem vycházel z informací od výrobce, který doporučuje krém použít v případě:

  • svědění způsobené alergiemi,
  • pocit pnutí a pálení kůže,
  • zarudnutí kůže a další příznaky typické pro podráždění,
  • alergické reakce,
  • suchá kůže v důsledku vnějších faktorů (slunce, vítr atd.).

Tento krém je skvělé změkčovadlo (hydratační látka). Zároveň skvěle podporuje symptomatickou léčbu u některých chorobných stavů.

Přidám další dvě aplikace:

  • moje matka ho používá na psoriatické léze na hlavě,
  • Používám ho také vždy, když mám pocit, že mám pleť příliš suchou. Krémy, které používám každý den, si však s touto suchostí neporadí.

Bezpečné přísady

Bepanthen Sensiderm neobsahuje žádné „rafinační“ přísady, které jsou zcela zbytečné. Nenajdete v ní žádné vůně ani konzervanty (zkontrolujte složení v této lékárně). S úspěchem jej mohou používat zvláště citliví lidé. A ti, kteří by měli být velmi opatrní při aplikaci jakýchkoli linimentů, zahrnují:

  • děti, včetně těch nejmladších,
  • těhotné ženy a kojící matky.

Přestože je krém určen mj. hlavně pro alergiky, ale před použitím se vyplatí ujistit se, že žádná z jeho složek nezpůsobuje alergie. Takové ingredience podle mě asi neseženete.

A ještě jedno důležité upozornění: krém by se neměl nanášet na poraněnou pokožku.

Kde koupit Bepanthen Sensiderm?

Téměř jistě ho najdete v každé lékárně. A to je téměř jisté (ale 100% jistá si samozřejmě nejsem), aniž bych si tento krém musela speciálně objednávat.

Je také snadno dostupný k prodeji online. 

A vyplatí se to používat? Podle mě ano. Nevím, jak řeší rozsáhlé kožní léze. Protože já žádné nemám, ale s malými i dost zanícenými si poradí docela dobře.

V případě rozsáhlejších změn je tu také problém, že krém bohužel není nejlevnější. Čas od času se do něj ale rozhodně investovat dá.