Víte, co získáte pitím velkého množství vody? Pitná voda a zdraví

Share




Lidské tělo se skládá převážně z vody. Je nutné, abychom žili. Myslíte si, že toho pijete dost? Můžete se mýlit, protože pocit žízně je známkou dehydratace. Snažte se to nepřipustit, protože voda vám dává možnost žít plnohodnotný život a zůstat zdraví. Jaké konkrétní zdravotní přínosy získáte pitím dostatečného množství vody?

Pitná voda a váha

Což se promítá do lepší pohody a lepšího sebevědomí. Pravděpodobně víte, že voda vás do určité míry zasytí – pití vody mezi jídly nebo před jídlem pomáhá snižovat množství současně zkonzumovaného jídla a kalorií. To se samozřejmě promítá do hubnutí, pokud držíte redukční dietu. A pokud nejste… no, díky vodě na ni bezbolestně přejdete, ale za předpokladu, že ji nenahradíte nějakými nechutnostmi jako oranžáda, hotové nápoje nebo cola – tvrdíte, že tyto jsou nápoje jako každé jiné??? Ale není to voda. Je to cukr, který čím dál častěji tloustne a zabíjí.

Správná hydratace udrží váš metabolismus ve správném tempu. Dehydratace naopak zpomalí váš metabolismus.

A nakonec fantastická výhoda, o které možná ani nevíte – věděli jste, že pití studené vody spálí kalorie navíc? To je pravda, protože než tělo vodu zpracuje, část z ní vstřebá a část vyloučí – bude ji muset nejprve zahřát na patřičnou teplotu a její zahřátí spotřebovává energii, tedy… kalorií!

Více energie každý den

Pokud si myslíte, že energii dodávají živiny, které jíte s jídlem – máte pravdu, jsou to skutečně stavební kameny, stimulátory, energizéry těla, ale fungují pouze tehdy, když se dostanou k jednotlivým buňkám a tkáním a tím, co je distribuuje tělo? Krev a krev se většinou skládá z vody. V dehydratovaných podmínkách nejsou srdce a oběhový systém schopny správně distribuovat živinyPitím vody jim to umožníte, což se následně promítne do lepšího přístupu k energetickým složkám a lepší pohody.

Voda a stres

Věděli jste, že mozek je také primárně voda? Voda tvoří 70–80 % mozku. Díky němu se efektivně přenášejí nervové vzruchy a nedostatek vody sám o sobě vystavuje tělo stresu. V době ohrožení, a dehydratace takovým stavem bezesporu je, tělo produkuje stresové hormony, pravidelným pitím vody, která zabrání jejich vylučování, své tělo „zklidníte“ a zcela jistě zabráníte hromadění stresu.

Voda a vaše sportovní úspěchy

Bez ohledu na to, zda trénujete, abyste se stali šampiony v nějakém sportu, nebo to děláte proto, abyste si zlepšili postavu (vytvarovali postavu, nabrali větší svaly), nebo cvičíte jen proto, abyste zůstali zdraví nebo zhubli – v každém případě potřebujete vodu.

Voda transportuje živiny a jen díky její přítomnosti v těle je tělo schopno fungovat nejen efektivně, ale i na nejvyšší obrátky. Díky vodě svaly nabývají na objemu a také zabraňuje bolestivým a náhlým křečím.

Pokud chcete zhubnout, pamatujte, že voda odvádí z těla produkty látkové výměny, tedy vše, co vzniká v důsledku rozpadu (spalování) tukových buněk.Když vám dojde voda, zeslábnete nejen jako následkem dehydratace, ale i vnitřní otravy.

Pijte hodně vody a získáte fantastickou postavu!

Váš levný elixír mládí, tedy voda místo botoxu

To by mělo být také zřejmé – množství spotřebované vody se promítá do stavu pokožky. Pleť tento elixír také potřebuje a čím více ho přijímá, tím lépe vypadá. Díky správné hydrataci zmenšíte vrásky a zabráníte vzniku nových. A protože voda dodává pokožce i živiny, urychlíte regeneraci pokožky. Důležité: voda odvádí z těla toxiny, pokožka se díky ní zbaví zbytečné zátěže, zbavíte se tak mimo jiné i celulitidy.

Nemám rád vodu, co mám dělat?

Voda sama o sobě nechutná nijak zvlášť skvěle, není divu, že pijeme čaje, kávy a v nejhorších případech i nápoje, které jsou plné smrtícího cukru a různých chemických přísad. Pokud chcete pít hodně ZDRAVÉ VODY a nelíbí se vám její čistá, čistá chuť (nebo nedostatek chuti), přidejte do vody trochu ovoce nebo zeleniny – například okurka v této roli funguje skvěle, protože dodává voda má zajímavou, jemnou chuť a je prakticky bez kalorií.