Populární výživové mýty cenzurovány

Share




Otázky spojené se zdravým životním stylem a hubnutím jsou absolutní jedničky v mnoha kruzích. Zabývá se jimi řada ženských časopisů a bulvárních plátků, různé televizní pořady věnované zejména něžnému pohlaví i četné weby. Jejich obliba a široký zájem mezi masami způsobily, že tuto sféru života ovládly různé mýty a spekulace o redukční dietě, respektive výživě obecně. Vzniká tak určitý informační nepořádek, který je nepříznivý zejména pro lidi bojující s nadváhou, protože údajné zprávy, tvrzení a závěry mají pochybný dopad na dosažené výsledky a motivační proces lidí snažících se zhubnout. Proto se vyplatí bojovat proti nepravdě a vytvářet podmínky pro hledání pravdivých, výzkumem potvrzených informací.

Dietetika a výživa

Předmět dietetika a výživa, stejně jako redukční diety, je v moderním světě velmi populární.Všechny statistiky provedené v tomto ohledu naznačují, že více než 1/3 žen starších 15 let alespoň jednou zhubla pomocí různých alternativních diet. v životě a každá třetí žena zkusila redukci tělesné hmotnosti 6x a vícekrát. Jsou to alarmující údaje, ale ukazují určitý trh, který absorbuje jakoukoli informaci prezentovanou na podnose. Je normální, že lidé chtějí znát zlaté řešení zdravotních problémů a komplexů, které je sužují. Nápravou na zbytečné kilogramy však nebude vymýšlení stále podivnějších stravovacích metod a selekce těchto zbytečných, nepravdivých informací bude dobrá pro každého z nás.

Mléčné výrobky

Mýty o výživě zahrnují nejnovější vyhýbání se mléčným výrobkům. Je pravda, že v současné době přibývá potravinových intolerancí a alergií, což se týká i mléčných výrobků, ale to se týká malé části populace. Uvádí se, že přibližně 20–30 % Poláků trpí intolerancí laktózy a tento problém se týká většího procenta populace. V poslední době se však objevují mléka a mléčné výrobky, které jej obsahují v menším množství nebo jej zcela vyloučily. Neznamená to však, že máme povolení zcela se vzdát mléčných výrobků. Mléko a mléčné výrobky jsou cenným zdrojem lehce stravitelného vápníku, hořčíku a zinku a také vitamínů A a D. Z těchto důvodů se jich nevyplatí vzdávat.

Čas k jídlu

Dalším velmi oblíbeným výživovým mýtem je: zákaz jídla po 18:00. Tato chyba má pro naši postavu docela vážné důsledky. Noc je časem nejen pro regeneraci organismu. To je pro něj také období hladovění. Nejíme jídlo minimálně 8 hod. Připočteme-li čas od 18 do 23 hod. v průměru, když usneme, nejíme celkem 13 hodin. Tohle je moc dlouhé. Během půstu naše tělo snižuje metabolismus a zpomaluje všechny zbytečné procesy. Pokud sníme byť jen malé jídlo k snídani, naše tělo poučené zkušenostmi si veškerou energii spotřebovanou během jídla uloží ve formě tukové tkáně, aby mělo zásoby na další období. Tímto způsobem místo hubnutí přibíráme. Pro naši postavu je prospěšné sníst lehce stravitelnou večeři cca 2-3 hodiny před spaním. Nasycené tělo nebude nuceno hromadit tuk.

Lehké produkty

Poslední mýtus, který je velmi populární mezi lidmi, kteří se snaží zhubnout, je: i návyková konzumace light produktů. To je chyba, protože mnoho lidí od nich očekává nějaké rozhřešení tím, že budou jíst jejich konkrétní porce. Protože pro ně světlo znamená „bez jakýchkoli kalorií“. Bohužel můžete být dokonce v pokušení říci, že produkty s „nízkým obsahem tuku“ a „bez přidaného cukru“ ve skutečnosti hubnutí znesnadňují. Je třeba poznamenat, že „light“ produkty lze obvykle klasifikovat jako vysoce zpracované produkty. Obsahují spoustu umělých přísad a barviv. Navíc jíme mnohem více „light“ produktů, abychom ukojili svůj hlad, což má za následek přesně stejnou kalorickou hodnotu. Navíc, když výrobci potravin uvedou na trh produkt bez přidaného cukru, obvykle zaplní deficit tukem a množstvím umělých sladidel, aby kompenzovali některé organoleptické potíže. Důsledkem toho je stejná a někdy i větší celková kalorická hodnota. Proto se jim vyplatí ve stravě vyhýbat.

V oblasti hubnutí a výživy existuje mnoho dalších, stejně bizarních mýtů. Musíte si tedy dávat pozor, abyste se jim vyhnuli. Nejlepší je vyhledat pomoc dietologa, který poradí a probere všechna úskalí na cestě ke štíhlé linii a také navrhne individuální, zdravý stravovací plán.

Proto se vyplatí zajímat se o nabídku, kterou připravil inovativní dietní portál DietMap – dietmap.pl/pl/diety/zbilansowana-dieta-dietmap. Ve spolupráci se zkušenými klinickými dietology nabízí řadu zdravých a individuálně zvolených výživových plánů včetně: pohodlných, vyvážených, levných, bezlepkových, diabetických a vegetariánských. V rámci zakoupeného předplatného navíc uživatel získává možnost generovat si týdenní nákupní seznam, sledovat svou tělesnou hmotnost a kontrolovat své úspěchy a také neustálý přístup k dietologovi, který rád zodpoví jakékoli dotazy a rozptýlí jakékoli pochybnosti . S DietMap.pl protal máte zaručenou přímou cestu k úspěchu. Ve skupině profesionálů je vaše hubnutí jen otázkou času.