Je to celulitida nebo celulitida a jak obojí překonat?

Share




Každý z těchto pojmů znamená něco jiného. Pokud se ptáte, zda se jedná o celulitidu nebo celulitidu – odpověď najdete zde. Celulitida je nemoc, celulitida – kosmetická vada. Celulitida se může objevit u každého, celulitida je problémem žen, i když… i když v poslední době si tohoto problému všímají i muži.

Celulitidu totiž způsobují hormony – ženské pohlavní hormony. Jak se tyto hormony dostávají do mužského těla? Každé mužské tělo také produkuje estrogeny (stejně jako ženské tělo produkuje testosteron), ale problém je v tom, že estrogen svému tělu poskytujeme také prostřednictvím potravy. V některých chovech se hormonální krmiva hojně používají, což znamená, že když jíme potraviny na jejich základě, krmíme naše tělo také estrogeny. To znamená, že i někteří muži trpí celulitidou.

Celulitida nebo Celulitida – celulitida

Celulitida je, jak jsem řekl, nemoc. Jde o zánět, který vzniká v důsledku infekce určitými kmeny bakterií. Zahrnuje kůži a pojivovou tkáň. Je doprovázeno zarudnutím kůže a bolestí. Celulitida vyžaduje léčbu (lékaři nejčastěji doporučují léčbu antibiotiky), provázejí ji také příznaky jako horečka nebo nevolnost.

Celulitida nebo Celulitida – celulitida

Přetrvávající a v mnoha případech ošklivá kosmetická vada je noční můrou moderních žen. Umisťuje se na ty části těla, na jejichž atraktivitě nám obzvlášť záleží. Pomerančová kůra miluje naše stehna, hýždě a boky. Nevyhýbá se žaludkům a dokonce ani prsům, i když na břiše a prsou se objevuje mnohem méně často než na nohách.

Je výsledkem hromadění vody, tukové tkáně a toxinů zachycených v těle. Tyto látky jsou pod kůží rozmístěny nerovnoměrně a vytvářejí charakteristické ztluštění a důlky, které mohou být více či méně viditelné v závislosti na stadiu celulitidy. Někdy se také objevuje bolest v oblastech postižených celulitidou.

Celulitida se zásadně neléčí, bojuje se s ní kosmetikou a masážemi. Důležitá je také strava a náš životní styl. Čím méně zdravě se stravujeme a čím méně hygienicky žijeme, tím více nám celulitida hrozí.

Celulitida – jak ji rychle překonat?

Nebude to rychlé, ale bude to účinné? Samozřejmě. Když tomu budete věnovat trochu úsilí, celulitida zmizí tak, jak se objevila, stane se nepostřehnutelnou a vy si budete moci konečně vydechnout a obléct si šortky a krátké sukně.

Jak to udělat?

Začněte analýzou: podívejte se na svůj jídelníček, životní styl a své kosmetické návyky. Možná je čas je změnit.

Strava

Důležité je, co jíte a jak jíte. Celulitidu neprospívá strava s nízkým obsahem živin. Proto je třeba se vyhnout všem potravinám, které jsou vysoce zpracované. Kromě toho se vyhněte rychlému občerstvení, nasyceným tukům a sladkostem. Obraťte se na zeleninu, ovoce a obiloviny. Potřebujeme také nějaké tuky, takže při konzumaci salátů přidejte olivový olej, ořechy, olivy a ryby. Pamatujte také, že způsob, jakým jíte, přispívá k celulitidě: pokud budete jíst tak, že v určitém okamžiku každý den může vaše tělo zaznamenat významný nedostatek jídla, nejenže se u vás rozvine celulitida, ale mohou se u vás objevit i strie, v důsledku oslabení kůže kortizolem – stresovým hormonem, který se uvolňuje vždy, když máme hlad.

Nejlepším řešením je zdravá strava, udržování váhy a plná pozornost metabolismu. Pamatujte však, že štíhlé tělo nezaručí, že se celulitidě vyhnete. Přinejmenším pokud máte zrychlený metabolismus a nezdravě se stravujete, mohou se pod kůží hromadit škodlivé usazeniny a vytvářet tak známý a nepříliš pěkný efekt pomerančové kůry. Někteří lidé s nadváhou na rozdíl od zdání celulitidu nemají – pokud jejich tělo nezadržuje vodu a toxiny, pomerančová kůže nehrozí, ale nadváha? Pochází z nadbytečných spotřebovaných kalorií.

Fyzická aktivita

Je to nejlepší způsob, jak zmenšit velikost a dokonce se úplně zbavit pomerančové kůže. Musíte vědět jednu věc – pokud nechcete hubnout na celém těle a vaším cílem je pouze boj s celulitidou, měli byste se zaměřit na silové a izometrické cviky. Jinými slovy, doporučuje se spíše statické cvičení, soustředěné na ty svalové skupiny, kolem kterých se celulitida hromadí. Cvičením těchto svalů je lépe vytvarujete a snížíte výskyt pomerančové kůže. Pamatujte však, že je také nutné nějaké aerobní cvičení. Jedná se o povinné zahřátí a trénink pro srdce. Nezapomínejte na to při boji s celulitidou.

Kosmetika a péče

Při boji s celulitidou netrpělivě saháme po kosmetice, a to i té nejdražší, protože když jde o krásu, na ceně většinou nezáleží. V dnešní době dokáže zázraky například kosmetika proti celulitidě >>>>Oligo.DX, který dokonale vyrovná pokožku a navíc odstraní několik centimetrů tuku. Musíte však vědět, že i sebelepší kosmetika pomůže jen krátkodobě, pokud nezměníte své stravovací návyky a zavedete do svého denního režimu trochu pohybu.

Spolu se všemi těmito snahami a léčbou se také vyplatí změnit své návyky a pečující léčbu. Například tělový zábal skvěle funguje proti celulitidě. Vyplatí se také koupat se ve studené vodě, nejlépe ve sprše, při střídavých masážích teplou a studenou vodou, se zaměřením samozřejmě na partie pokožky postižené celulitidou. Pomáhá také masírovat hrubou houbou nebo rukavicí a masírovat při aplikaci kosmetiky proti celulitidě.

Masáž dokáže zázraky i sama o sobě, ale v kombinaci s dobrým krémem bude fungovat ještě rychleji a mnohem lépe!!!